תפריט ראשי:

חיפוש באתר:

קטגוריות

ארכיון

כלים

Wind Of Change

מחקרים מדעיים מובילים על תזונה

במאמר זה אסקור בקצרה כמה מהמחקרים המובילים שנעשנו בעולם בנושא תזונה ומחלות ובריאות.

כל המחקרים מצאו שיש קשר מובהק בין מחלות קשות לבין מוצרים מן החי וכימיכלים במזון .

המחקר הכי גדול בעולם בתזונה – בהנחיית פרופסור קולין קמבל ביחד עם אוניברסיטת קורנל ואוקספורד היוקרתיות

  • מחקר זה הוכתר כ-"הגרנד פרי של האפדמיולוגיה" עפ"י הניו יורק טיימס.
  • המחקר בדק  6500 איש , 20 שנה , ומצא 8000 התאמות סטטיסטיות בין מחלות קשות כמו סרטן, סכרת, מחלות לב, טרשת עורקים, שבץ, בריחת סידן ועוד שנגרמים כתוצאה מצריכה של חלבונים מן החי  ומזון מעובד.
  • המחקר התבצע על אוכלוסיה זהה גנטית ורק התזונה שונה כלומר הוא אמין ביותר
  • התזונה היתה הפרטמטר שגבר על כל היתר כולל גנטיקה (ניתן לקרא יותר בספר "מחקר סין" של פרפ' קמבל)
  • בפרק האחרון מתאר פרפ קמבל את הפוליטיקה שמאחרי הבריאות שלנו ואם זה לא היה נכון היו תובעים אותו מזמן … מה שלא קרה.

>>>לתקציר המחקר הכי גדול בעולם בתזונה כנסו ללינק <<<

סדרת מחקרים של אוניברסיטת הרוורד על הקשר בין תזונה למוצרי חלב

  • המחקרים התבצעו במשך כעשור בהנחיית בראשות פרופסור וולט המוערך
  • המחקר מצא קשר מובהק בין סרטן ומחלות נוספות כמו לב, כלי דם, שבץ, כליות , סכרת, ועוד לצריכת מוצרי חלב
  • אונ' הרוורד ידועה ככזו שלא מקבלת מימון מחב' מזון למחקרים ולכן המחקר נחשב אמין ביותר
  • ההמלצה היא להמנע לחלוטין או לפחות לצמצם כמה שניתן במוצרי חלב

>>>לינק למידע על המחקר של הרוורד<<<

מחקר של מכון הבריאות העולמי על תזונה ומחלות משנת 1999

  • מכון הבריאות העולמי הוא ארגון הבריאות העולמי הוא ארגון גג של 8 מדינות מובילות בבריאות כמו גרמניה, אנגליה, צרפת ועוד
  • המחקר בוצע בקרב כ- 20 מדינות, מצא קשר מובהק וברור בין מזון מן החי למחלות סרטן לב .
  • המחקר מצא ששיעור הסרטן בחברה המערבית הוא כ- 70%  ויש מדינות שזה עולה ל 80% בזמן שאצל טבעונים שאוכלים טבעי 5% בלבד .

ככל ששצורכים יותר מוצרים מן החי וכימיכלים שיעור הסרטן ומחלות לב עולה, וככל שצורכים יותר מזון צמחי טבעי (טבעוני) שיעור המחלות יורד בהתאם.

>>>לקריאה על המחקר<<< ראו את הגרף שמראה קשר הפוך הקשר בין תזונה צמחית למחלות לב וסרטן

מחקר האחיות באונ' הרוורד שבדק 72000 נשים 12 ו מצא קשר מובהק בין סרטן למוצרים מן החי.

מחקר האחיות של הרווארד – אחד ממחקרי התזונה המקיפים בהיסטוריה (עשרות אלפי בני אדם על פני למעלה מ 3 עשורים) מוצא: המזון …

Posted by ‎טבעונות – טרנד לחיים ~ Veganism – Trend for Life‎ on Friday, July 20, 2012

ד"ר פורמן – לאכול כדי לחיות ריפוי בעזרת תזונה של מחלות קשות.

  • פורמן הוא רופא יהודי שמנהל מרפאה יוקרתית בארה"ב שמטפלת ב 5000 איש בשנה!
  • בעזרת תזונה טבעונית טבעית הוא מרפא בתוך מס' חודשים  80-90% מחולי הסכרת, כולסטרול, מחלות לב ועוד
  • הספר מתמצת בצורה ברורה מאות מחקרים שנעשו בעולם על הקשר בין תזונה ומחלות ומה לאכול כדי למנוע מחלות ולהרפא
  • ניתן לקרא בספרו "לאכול כדי לחיות" .
  • >>>תקציר הספר בלינק הבא<<<

נספח בנושא תזונה ומחקרים

הרבה אנשים מבולבלים משפע מידע סותר בתחום התזונה…

יש הרבה המצלות מתנגשות איך יודעים למי להאמין .

הבעיות המרכזיות במחקרים כיום:

  • רוב המחקרים בתזונה נעשים במימון חברות התרופות וחברות המזון הגדולות, חברות עם אינטרסים כלכליים ולכן חשוב להיות מאד זהירים.
  • רוב המחקרים של תזונה נעשים למס' שנים ולכן לא מצליחים להראות את המחלות הקשות כמו סרטן, לב, סכרת ועוד שמתפתחות תוך 10-30 שנה.
  • חלק ממבצעי המחקרים אינם מומחים בתזונה

להלן כמה קריטיונים שיעזרו לכם לבחור לאלו מחקרים כדאי להאמין

  • גורמים אוביקטיבים כמו  אוניברסיטאות מכובדות שלא נתמכות על תקציבים של חברות מזון או חברות תרופות (רוב המחקרים ממונים היום ע"י גורמים עם אינטרסים)
  • מחקרים של אנשי מקצוע ומומחים בתחום התזונה כמו פרופסור וולט מהאוורד, פרופסור קולין קמבל .
  • יש לשים לב שהחוקרים לא מקבלים משכורת מגופים מסחריים שאינם אוביקטיביים כמו חברות מזון, מועצת החלב, חב תרופות וכד'. (הרוב כן…)
  • מחקרים שבוצעו על אוכלוסייה גדולה במיוחד אלפי אנשים, למשל מחקר האחיות של אונ' הרוורד כלל 72,000 נשים
  • מחקרים עם מתאים סטטיסטי גבוה במיוחד (למשל המחקר של פרפ' קמבל 8000 התאמות סטטיסטיות)
  • מחקרים שבדקו אוכלוסייה וקב ביקורת זהה/דומה גנטית
  • מחקר שהתנהל לאורך שנים רבות – מחלות כמו סרטן, מחלות לב סכרת וכד' מתפתחות תוך  20-30 שנה  ולכן מחקרים של כמה שנים לא מועילים.

מאמר חשוב על אנשי מפתח בתחום הרפואה, בכירים שכותבים את ההנחיות לרופים דיאטניות נטורפטיות ושממליצים על תזונה לבוגרים וילדים ,מלמדים בבתי ספר לתזונה וגם.. עובדים בחברות מזון כמו תנובה, שטראוס ובארגונים שמטרתם לקדם מוצרים מן החי כמו מועצת החלב.

>>>לקריאת המאמר על אינטרסים וחוסר אטיקה בשוק המזון  כנסו ללינק <<<

>>>לינקים למחקרים נוספים שאספנו עבורכם<<<

לסיכום אני ממליצה להפסיק לצרוך או לפחות לצמצם מאד צריכה של מוצרים מעובדים ומזונות מן החי .

לקבלת מאמרים נוספים על תזונה בריאה ברוח המאמר והמחקרים שציינתי וחוברת מתכונים בריאים וטעימים הרשמו לניוזלטר בחינם

http://aviv-oz.ravpage.co.il/howToBeVeganNewsletter

בברכה שמחה ובריאות,ובטי חנוכי זמיר איך לעבור לטבעונות betty.hanochi@gmail.com  054-4815725